conterra@conterra.ro Tel: +40-0237-226.680; Fax: +40-0237-237.332

Despre noi

 

S.C. CONTERRA S.A.. este o firma specializată în producerea și comercializarea ambalajelor de țesătură de polipropilenă în toată gama constructivă, în special saci mari cu capacități de transport de la 500 la 2000 kg, destinați transportului produselor purverulente și granulate, alimentare și nealimentare.
Obiectivul nostru a fost și este în mod constant producerea de ambalaje utile consumatorilor, la un înalt nivel tehnic și calitativ conferit atât de standardele UE cât și de sistemul managementului calității ISO. Toate produsele (inclusiv ambalajele destinate mărfurilor periculoase) sunt atestate calitativ de firma “Labordata” – Germania.
labor
Firma CONTERRA S.A. a luat ființă în anul 1992 apărând ca o necesitate a pieței, initial doar ca și confectioner auxiliare, în acel moment tehnologia de producție a sacilor tip big bags fiind 100% straină.
În prezent firma produce anual cca 1.500.000 buc big bags-uri cu 1, 2 și 4 puncte de ridicare, prelucrând aprox. 1.500 tone granulă din polipropilenă anual.
Începând din anul 1999, printr-un program investițional major, s-a pus în funcțiune o linie completa de fabricație germană. Astfel, am început să confecționăm ambalaje pornind de la materia primă de bază, respectiv granula din polipropilena – până la produsul final, big bags-uri. Totodata s-a marit gama de produse, obținându-se pe lângă sacii mici și sacii mari tip big bags – și produse auxiliare: bentițe din PP, ață fibrilată, țesătură, chingi, șnururi etc.
Din acest moment, procesul de producție fiind total integrat, am putut asigura o mai mare flexibilitate și promptitudine în rezolvarea cererilor specifice ale clienților, precum și reducerea costurilor de producție, cu implicații majore în rentabilitatea firmei.
Datorită cererilor din piață, în ultimii 10 ani producția noastră de ambalaje s-a axat în principal pe big bags – livrarea produselor vrac în astfel de saci asigurând costuri mult mai mici, cu reducerea numărului de manipulări, precum și o mai mare securitate a produsului în timpul transportului și depozitării.
Sacii din polipropilenă țesută se pot confecționa astăzi într-o largă varietate sorto-tipo-dimensională, ei putând fi cașerați sau necașerați, imprimați sau neimprimați, cu unul, doua sau patru puncte de ridicare, în funcție de cerințele specifice ale utilizatorilor.
Societatea este membru deplin al EFIBCA; (European Flexible Intermediate Bulk Container Association) – asociație care reunește un numar însemnat din producătorii și distribuitorii de containere confectionate din materiale flexibile, proiectate pentru a fi încărcate și manipulate cu dispozitive integrale sau detașabile automate.
Preocupați de satisfacerea nevoilor clienților, fiind într-o permanentă relaționare cu cerințele acestora, din anul 2006 am devenit membri Portabulk, ceea ce a înseamnat că atât produsele proprii, cât și cele executate sub licenta Portabulk (big bags de 700 kg, cu 1 punct de ridicare) sunt confecționate la un înalt nivel tehnic și calitativ.
20051202_pb_medium
Tot din dorința de a livra partenerilor ambalaje adecvate, corespunzătoare sistemelor de încărcare utilizate, începând cu anul 2015 prin investiții tehnologice, suntem în măsură să executam și big bags cu un punct de ridicare, ambalați în rolă – produse ce pot fi utilizate pe sistemele de încărcare proiectate de firma Goodtech.
Colectivul tânăr, cu o înaltă specializare, policalificat și receptiv la NOU, de care dispunem și care reprezintă “capitalul” nostru cel mai de preț ne permite să privim cu înceredere viitorul iar sloganul “SIGURANȚA NOASTRĂ SALVEAZĂ BANII DUMNEAVOASTRĂ” sa fie permanent o certitudine pentru clienții nostri.